RCN vakantieparken staan bekend als christelijke vakantieparken.

Met 9 christelijke RCN vakantieparken en campings in Nederland, kan je zeker een christelijke vakantie, midweek of weekendje weg boeken. Ook voor een kampeervakantie op een christelijke camping Nederland. Daarnaast heeft RCN ook een aantal christelijke campings en vakantieparken in Frankrijk en Duitsland. Een aantal RCN vakantieparken in Nederland zijn vuurwerkvrije vakantieparken. Allemaal met vakantiekerk en zondagsrust.

rcn christelijke vakantieparken banner

Huisjes in het bos

De meeste vakantieparken van RCN liggen midden in de bossen. Indien je een boshuisje wilt huren, zit je bij de RCN christelijk vakantieparken dus ook goed.

Welke vakantieparken van RCN zijn vuurwerkvrij?

Ben je op zoek naar een christelijk vakantiepark in Nederland welke met de komende jaarwisseling 2023/204 gegarandeerd vuurwerkvrij is? RCN heeft voor de volgende parken bevestigd dat ze vuurwerkvrij zijn.

  • RCN de Jagerstee Veluwe
  • RCN de Noordster in Drenthe
  • RCN de Potten Friesland.


RCN Vakantieparken in de natuur

Deze vakantieparken van RCN in Gelderland, Drenthe en Friesland liggen midden in de natuur. Ook door de ligging in een bosrijke omgeving zal je in theorie niet veel vuurwerkoverlast hebben. Maar er kan geen 100 % garantie gegeven worden op “vuurwerkvrij”.

vuurwerkvrij park RCN de Jagerstee

Meer vuurwerkvrije parken in Nederland.

Ofschoon het niet allemaal christelijke parken zijn, valt er in Nederland bij de komende jaarwisseling wat te kiezen.
Deze parken zijn vuurwerkvrij. Omdat hier honden welkom zijn, zijn het de perfecte parken voor een vakantie met Oud en Nieuw en hond.

Waarom zijn de RCN vakantieparken tevens christelijke parken?

RCN heeft Christelijke vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het Christelijk en maatschappelijk karakter van de RCN vakantieparken komt tot uiting in “De Vakantiekerk”. Gedurende de schoolvakanties in de zomer wordt een laagdrempelige kerkdienst georganiseerd. Ook worden en door RCN vakantieparken Online kerkdiensten georganiseerd. Elders op deze pagina presenteren wij een aantal Christelijke vakantieparken van RCN. Goed om te weten dat de RCN ontstaan is op initiatief van de Nederlandse Hervormde Kerk en alle opbrengsten naar “het goede doel” gaan. RCN is een maatschappelijk verantwoorde en bewuste keten van christelijke vakantieparken en campings. Vakantieparken met vakantiekerk en maatschappelijke en sociale meerwaarde.

RCN vakantieparken, maatschappelijke verantwoord en goede doel steunen

RCN geeft jaarlijks honderd gratis vakanties weg aan gezinnen met kinderen die van de bijstand moeten leven. Ook wordt er jaarlijks een ouderenmidweek georganiseerd waarbij eenzame ouderen, kunnen genieten van een relax vakantie, zorg en aandacht. Daarnaast zorgt RCN vakantieparken voor zorgvakanties. Want RCN vindt dat je ook met een handicap en/ of zorgvraag op vakantie moet kunnen gaan. En als laatste voorbeeld, in samenwerking met Stichting Gaandeweg worden er gezinnen met een ernstig ziek kind een gratis vakantie aangeboden. Zo gaat het principe van christelijke vakanties en zorgen voor elkaar meer dan goed samen.

vriendschap

De RCN Vakantieparken in Nederland.

RCN exploiteert 9 christelijke vakantieparken in Friesland, Drenthe, Flevoland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, De Veluwe, Utrecht en Zeeland. Je kunt dus alleen geen christelijke vakantie in Nederland boeken via RCN Vakantieparken in Limburg, Groningen, Overijssel, Noord-Holland en de Waddeneilanden. We presenteren hieronder deze RCN Christelijke vakantieparken in Nederland.


RCN vakantiepark de Potten in Friesland

RCN de Potten is een christelijk vakantiepark in Sneek Friesland. Met een ideale ligging aan de Friese Meren. Hier kan je een vakantiehuis aan het water voor 4 tot 10 personen huren.

RCN de potten watersport

Christelijk park in Friesland met sloep- en bootverhuur.

Het is een vakantiepark Friesland met boot- en sloepverhuur. Je kunt bij dit christelijke vakantiepark RCN De Potten ook zeillessen nemen. Ideaal voor bijvoorbeeld een vriendenweekend Nederland. Het is ook mogelijk een huisje aan het water met sauna bij dit RCN vakantiepark aan de Friese Meren te huren. Overigens zijn er in Nederland meer parken met sloepverhuur. Dat zijn echter géén parken met een specifieke christelijke identiteit.

RCN De Roggeberg in Friesland

Dit christelijke RCN vakantiepark ligt in Appelscha en aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een ideale plek om tot rust te komen. Ook dit is een ideaal vakantiepark voor een christelijke vakantie Nederland met kinderen. Dit RCN park is ook een fijn vakantiepark voor een familieweekend Nederland.

RCN de Roggeberg

Veel speelmogelijkheden voor kinderen op De Roggeberg

Er is op dit RCN park een indoor speelterrein, een klimtoren, een sportveld en golfbaan. Daarnaast ligt er een buitenzwembad naast De Roggeberg. Je kunt op dit vakantiepark met overdekte speeltuin voor kinderen een 4, 6 of 8 persoons chalet, bungalow, safaritent, tentvilla of kampeerchalet huren. Er is ook een 2 persoons chalet of boshuisje te huur. Ideaal als je een 2 persoons huisje in het bos wilt huren.

RCN De Noordster te Dwingeloo in Drenthe.

Op zoek naar een christelijk vakantiepark in Drenthe? RCN De Noordster ligt in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. Het is een RCN vakantiepark met indoor speeltuin. Je kunt bij RCN De Noordster kamperen maar ook 4, 6 of 8 persoons bungalow of chalet in het bos huren.

RCN de Noordster Speeltuin

Hondvriendelijke bungalow met omheinde tuin

Er is een hondvriendelijke bungalow met omheinde tuin en honden mand aanwezig. Ook is er een bench in deze honden bungalow aanwezig. Een ideale bungalow voor een vakantie met hond Drenthe. Vind hier meer vakantieparken Drenthe waar de hond welkom is. Er is op dit christelijke RCN vakantiepark ook nog een groepsaccommodatie voor 24 personen te huur alsmede mindervaliden bungalows. RCN De Noordster is een vuurwerkvrij vakantiepark. Dat geldt voor alle parken van RCN in Nederland.

RCN De Jagerstee, één van de meest populaire RCN vakantieparken

RCN De Jagerstee is één van de meest gewilde christelijke vakantieparken op de Veluwe. Het is een luxe, christelijk vakantiepark en camping bij de plaats Epe. Dit mooi gelegen vakantiepark heeft een verwarmd buitenzwembad, een speeltuin, sportveld, supermarkt, midgetgolfbaan, speeltuin, indoor speelbos en veel meer.

RCN de Jagerstee animatie

Eén van de meest luxe, christelijke vakantieparken van Nederland

Als je een luxe vakantiepark in Nederland zoekt met christelijke identiteit, geweldige ligging en vele voorzieningen, is dit het meest aantrekkelijke RCN park. Net zoals de andere RCN Vakantieparken heeft de Jagerstee een vakantiekerken een aantal aangepaste vakantiehuisjes en bungalows voor mindervaliden. Voor de kampeerder, RCN De Jagerstee heeft ook kampeer sanitair voor mindervaliden. Je kunt voor jouw vakantie met kinderen een 2, 4 of 6 persoons bungalow of vakantiewoning huren. Deze beschikken bijna allemaal over een open haard. Ook ideaal voor een verblijf in de voorjaarsvakantie of herfstvakantie. Er zijn ook kampeerchalets te huur.

RCN vakantiepark Zeewolde.

Het christelijke vakantiepark RCN Zeewolde ligt aan het water, strand en aan het bos. Dit park met binnenzwembad ligt namelijk aan het Veluwemeer en nabij de Oostvaardersplassen. Het ligt niet ver af van dat andere christelijke vakantiepark aan het Veluwemeer, Familiehuis Nunspeet.

RCN Zeewolde aan het water

Ook kampeervakantie te boeken bij RCN Zeewolde

Je kunt bij RCN Zeewolde een luxe vakantieverblijf huren of kiezen voor een kampeervakantie. Dit park is perfect voor watersporters. Het is een park aan het Veluwemeer met jachthaven, speeltuin, terras en sportvelden. Daarnaast is er een zeil- en surfschool op RCN vakantiepark Zeewolde. Verder is dit een vakantiepark aan het water met sloepverhuur. En natuurlijk is er een vakantiekerk. Je kunt een bungalow, chalet of safaritent op dit park huren tot en met 7 personen. Daarnaast is er een groepsaccommodatie voor 20 tot 24 personen te huur op dit christelijke RCN vakantiepark met sloepverhuur en jachthaven.

RCN Het Grote Bos in Doorn

RCN vakantiepark Het Grote Bos in Doorn is prachtig gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is één van de weinige christelijke vakantieparken in de provincie Utrecht. Daarnaast is het een christelijk park met vakantiekerk, verwarmd zwembad en een water- en speel paradijs. Ook dit is een christelijke camping en vakantiepark.

RCN het grote bos spelen

Vakantiepark met hond

RCN Vakantiepark Het Grote Bos is net zoals de andere RCN vakantieparken een vakantiepark met hond. Dat houdt in dat er in een aantal geselecteerde huisjes 2 honden zijn toegestaan. Je kunt natuurlijk ook met 1 hond zo een huisdiervriendelijk huisjes bij RCN huren.

Veel faciliteiten bij RCN Het Grote Bos

Faciliteiten zoals een natuurvijver, fossielenveld, tennisbaan, recreatieprogramma en speeltuinen maken dit RCN vakantiepark met fietsverhuur op de Utrechtse Heuvelrug extra bijzonder. Je kunt hier een vrijstaand vakantiehuis, bungalow, tentvilla, safaritent of chalet voor 2, 4, 6 personen huren. Je kunt hier ook een rolstoelvriendelijke bungalow huren of huisje met privé sauna. Eén van de mooiste vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug.

RCN De Faasbloem in Noord-Brabant

Dit is één van de christelijke RCN vakantieparken in Nederland met een hoog gehalte aan natuurbeleving. Een ideaal locatie voor een vakantie met hond Noord-Brabant want er zijn vele losloopgebieden voor honden in de directe omgeving . Daarnaast is een luxe, christelijk vakantiepark Noord-Brabant met binnenzwembad en waterparadijs. Het recreatiemeer, speeltuinen, tennisbaan, vismogelijkheid en andere voorzieningen maken RCN De Faasbloem uniek. Het is één van de mooist gelegen christelijke vakantieparken van heel Brabant. En een geweldig vakantiepark met hond Noord-Brabant

RCN de Flaasbloem spelen

Rolstoelvriendelijk huis boeken op RCN De Faasbloem

Op dit unieke RCN park in Chaam is het ook mogelijk een rolstoelvriendelijk vakantieverblijf te huren. De “reguliere” vakantiehuizen, chalets en bungalows liggen aan het water en in de bossen. Voor een goedkope christelijke vakantie huur je op RCN De Faasbloem een eenvoudige stacaravan of tent. Voor grote gezinnen, er is een 8 persoons familiebungalow op dit christelijke park in Noord-Brabant te huur. Deze bungalow is ook geschikt voor een vakantie met 2 gezinnen. Daarnaast heeft RCN De Faasbloem een hondenstrand en hondenzwemplas. Ideaal voor een vakantie met hond in Noord-Brabant.

RCN De Schotsman in Zeeland, Kamperland

Wie een christelijk vakantiepark in Zeeland zoekt, ontdekt al snel dat de spoeling dun is. Gelukkig is er RCN Vakantiepark De Schotsman, een christelijk park gelegen aan het Veerse Meer en met surf- en zeilschool op het park. Deze laatste staat bekend onder Schotsman Watersport. Dit is één van de weinige christelijke vakantieparken in heel Zeeland.

RCN de Schotsman varen aan het meer

RCN De Schotsman, ook met vakantiekerk

Natuurlijk is dit ook een RCN Park met vakantiekerk. Maar dit park biedt meer. Zo kan je gebruik maken van een binnenzwembad, recreatieprogramma, fitnessruimte en tennisbanen. Ook is er een kabelwaterskibaan naast het park. Je kunt op RCN De Schotsman een appartement, bungalow of chalet huren. Een aantal ervan liggen aan het Veerse Meer. Deze accommodaties zijn geschikt voor 4 tot en met 8 personen. Het Noordzeestrand ligt om de hoek. Je kunt in de hele omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Een ideaal park voor een vakantie aan het water met kinderen.


RCN Toppershoedje, in Ouddorp, Zuid-Holland

Dit, RCN Toppershoedje, is één van de weinige christelijke vakantieparken in Zuid-Holland. Het is een leuk familie vakantiepark gelegen aan het strand. Voor een heerlijke vakantie aan zee. Op dit RCN park in Zuid-Holland vind je onder andere een vakantiekerk, speelveld voor jonge kinderen, een strandpaviljoen, fietsverhuur, speeltuinen, recreatiezaal en recreatieteam ( in de schoolvakanties ).

RCN Toppershoedje in de duinen

Mindervaliden vakantie bij RCN boeken

Mindervaliden vakantie boeken? RCN is er zekere ook voor de mindervaliden personen bij ons. Je kunt bij RCN zelfs hulp krijgen als je een zorgvakantie wilt boeken. Er zijn aangepaste bungalows voor mindervaliden bij RCN te huur, terwijl je ook met een fysieke beperking kunt kamperen. RCN biedt naast bungalows, chalets en safaritenten ook ander mogelijkheden om te overnachten aan. Eén daarvan is een luxe hotelkamer voor 2 personen. Je boekt dan een luxe hotelkamer inclusief ontbijt. Ideaal als je een weekendje aan zee in Nederland wilt boeken en graag luxe en in een christelijke omgeving wilt overnachten. Verder is het mogelijk een groot vakantiehuis te huren voor 8 personen. Ook ideaal voor een weekendje weg aan zee met 2 gezinnen.

Faciliteiten op zondag

De RCN parken zijn christelijke parken. De meeste faciliteiten van de parken zijn echter wel gewoon open op zondag. Dit in tegenstelling tot Bungalowpark Hoge Hexel in Overijssel waar restaurant, bowlingbaan en binnenzwembad gesloten zijn vanwege de zondagsrust.

bungalowspecials christelijke vakantieparken banner